tiistai 20. marraskuuta 2012

Takaisin satulaan

Taas löytyi tarinan opetus: aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, eikä oppiäitiä kauemmas hevosjahtiin. Etsivän ei tarvitse etsiä löytääkseen, kunhan osaa kysyä oikealta ihmiseltä. Ystävät hyvät, saanko esitellä Viljon. Viljo on 5-vuotias lempeä jättiläinen, ehkäpä jonakin päivänä Kiian kenttäratsu, jahka oppii olemaan. Siihen asti Viljo on lupautunut auttelemaan Ravimiestä matkalla ratsastuksen ihmeelliseen maailmaan.

Selätettyäni ensimmäisen ongelman (selkään pääsemisen), ja lähdettyämme kävelemään kenttää ympäri, kävi hyvin nopeasti ilmi, etten osaa lainkaan ratsastaa. Siis lainkaan. (No, mitäs pienistä). 'Älä vatkaa sitä lantiota siellä ees taas - älä jännitä jalkoja - älä purista polvia - jalustimet sinne päkiälle - ota tiukemmat ohjat - sulla on huonot keskivartalolihakset.' (mmm-m, niinpä näyttäis olevan). Istuin kuitenkin tyytyväisenä kyydissä, kunnes oli aika ravata. 'Sä löllähdät nyt sinne satulaan, ajattele niinku kiipeäisit portaita, no nyt sä et enää löllähdä, nyt sä vaan tumpsahdat.' (no kai tumpsahdan, kun hevonen hyppää korkeutta ja pituutta samaan aikaan joka askeleella). 'Siirrytään käyntiin - ei noin, et voi vaan jäädä seisomaan sinne jalustimien varaan, sun pitää istua alas.' (onks pakko jos ei ihan oikeasti halua, se on niin kovin epämukavaa?).  'Sitte nostetaan laukka.' (ööh, anteeks nyt vaan, mut koska kävellään löysin ohjin ja yritetään saada hengitys tasaantumaan?). 'No nyt me saatiin vähän seuraa tänne kentälle, tuu tähän ympyrälle laukkaamaan.' (tota, mun "ympyrässä" on sitte välillä myös kulmia). 'Varo sitä piiskaa, se osuu nyt sinne vahingossa, ja taas, laita vaan se piiska pois.' (joo, tämmöstä tää on ollu siitä asti, kun nää yhdet pakotti Ravimiehen luopumaan lyhyestä käsilenkillisestä piiskasta ja vaihtamaan sen pitkään koulupiiskaan). 'Suorista, SUORISTA, S-U-O-R-I-S-T-A.' (ai me oltiin vinossa?) 'Sä et voi kiljahdella siellä selässä, ettehän te edes mene vielä reipasta ravia' (eikä takuuvarmasti tulla koskaan menemäänkään, jos toi oli se laiska ravi :D).

I loved it.

Huomenna sitten punttikselle mallaa vähän jalkaprässiä ja tekemään muutama vatsalihasliike.

Molemmilla.
Hikiset kainalot.Mums mums.

4 kommenttia:

 1. Onko blogi lopettanut?

  VastaaPoista
 2. Hihii, ensimmäistä kertaa blogissasi ja nauroin lukiessani tätä postausta. :DToivottavasti jatkat yhä kirjoittelua. :) Aion selvittää, mikä sai "ravimiehen" lähtemään ratsastajan uralle, jos se selviäisi selailemalla..

  VastaaPoista
 3. Hauskan kuulloinen blogi;) Jatkoa??
  Katja

  VastaaPoista
 4. Minäkin vasta löysin tämän blogin, ja moneen otteeseen sai nauraa vedet silmissä =D Toivottavasti jatkat vielä kirjoittamista, sana on selvästi hallussa!

  VastaaPoista